Παθήσεις ποδιών & ονύχων

ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ                                                            

Ο διαβήτης μπορεί να επιφέρει πολλές επιπτώσεις στον οργανισμό ενός ασθενούς οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε ένα διαβητικό πόδι παραμορφωμένο, με έλκη, με λοίμωξη και το κυριότερο με αυξημένη πιθανότητα για κάποιο μεγάλο ή μικρό ακρωτηριασμό.

Οι επιπλοκές των κάτω άκρων είναι πολύ συχνές μεταξύ ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη. Μια από τις πιο σοβαρές επιπλοκές του διαβήτη είναι το Διαβητικό Πόδι.

Ο όρος «διαβητικό πόδι» χρησιμοποιείται για την περιγραφή όλων των δερματικών εκδηλώσεων που εμφανίζονται στα κάτω άκρα.

Εκτός του διαβητικού ποδιού, άλλες επιπλοκές είναι η νευροπάθεια, η λοίμωξη και η αγγειοπάθεια.

Το Διαβητικό πόδι είναι το πόδι των ασθενών με διαβήτη που έχει

* Λοίμωξη ή / και καταστροφή των ιστών

* Περιφερική νευροπάθεια ή / και αρτηριοπάθεια των κάτω άκρων

Το Διαβητικό πόδι παραμένει η πιο συχνή αιτία εισαγωγής στο νοσοκομείο ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη

* Οι περισσότερες δερματικές παθήσεις  μπορούν να προληφθούν εφόσον ακολουθείται το κατάλληλο πρόγραμμα ελέγχου του διαβήτη και η χρήση κατάλληλων προϊόντων φροντίδας των κάτω άκρων.

* Τα προϊόντα της Imperial Feet είναι κατάλληλα και αποτελεσματικά για την φροντίδα & θεραπεία παθήσεων του Διαβητικού ποδιού.

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ

1. Εκδηλώσεις στο δέρμα

ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ                                                                                 

H ξηροδερμία αποτελεί ένα κοινό χαρακτηριστικό σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη. Η αντιμετώπιση της ξηροδερμίας έχει μεγάλη σημασία για να μειωθεί ο κίνδυνος του έλκους.

2. Εκδηλώσεις στα Νύχια

ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗ                                                              

Η μυκητίαση των νυχιών είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και με την πάροδο των ετών, καταλήγει σε ένα νύχι που δεν μπορεί να κοπεί με τα συνήθη εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο σπίτι και, πολλές φορές, χρειάζεται η βοήθεια ειδικού. Δεν είναι  σπάνιο, στην προσπάθεια για «καλύτερη» φροντίδα των νυχιών, να δημιουργούνται έντονες φλεγμονές  επικίνδυνες ακόμα και για την ακεραιότητα ενός διαβητικού ποδιού

ΟΝΥΧΟΓΡΥΠΩΣΗ – Είσφρυση ονύχων

Η ονυχογρύπωση είναι μια πάθηση στην οποία υπάρχει παρέκκλιση και εισχώρηση ενός τμήματος της ονυχαίας πλάκας στον αύλακα και τον υποδόριο ιστό και παρουσιάζεται κατά κύριο λόγο στο μεγάλο δάχτυλο του ενός ή και των δύο ποδιών, ιδίως από την εσωτερική μεριά.

Η κλινική εικόνα του νυχιού εξαρτάται από το στάδιο της ονυχογρύπωσης ή είσφρυσης του νυχιού. Απαιτείται άμεση θεραπεία  καθώς η ονυχογρύπωση μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονές ή ακόμα και σε αποκόλληση του νυχιού.

3. Εκδηλώσεις στα πόδια & στα δάκτυλα

ΣΦΥΡΟΔΑΚΤΥΛΙΑ

Η σφυροδακτυλία (hammer toe) είναι μια πάθηση του ποδιού στην οποία υπάρχει κλίση των δακτύλων προς τα κάτω και ο ασθενής αισθάνεται πόνο. Ουσιαστικά υπάρχει παραμόρφωση στο ένα ή και στα δύο κάτω άκρα και προσβάλλονται κυρίως τα μικρά δάκτυλα του ποδιού.

 ‘’ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ’’ – Δερματοφυτία των ποδιών / Μυκητίαση δέρματος  

Η δερμοφυτία του πέλματος (tinea pedis) και των μεσοδακτύλιων πτυχών είναι μια συχνή και επίμονη μυκητίαση του δέρματος και ουσιαστικά πρόκειται για μια λοίμωξη των πελμάτων και των μεσοδακτυλικών περιοχών από δερματόφυτα. Παρατηρείται συνήθως σε αθλητές από όπου προκύπτει και ο όρος «Πόδι του Αθλητή» (Αthlete’s Feet). Συνήθως εντοπίζεται μεταξύ 4ου και 5ου δακτύλου. Επιπλέον, το δέρμα της γύρω περιοχής, δηλαδή η πλάγια επιφάνεια των δακτύλων, ενδέχεται να εμφανίσει φυσαλίδες, διαβρώσεις και ξεφλούδισμα του δέρματος  λόγω της επέκτασης της νόσου. Αρχικά παρουσιάζεται κνησμός, ενώ κάνουν την εμφάνισή τους ραγάδες και φυσαλίδες ανάμεσα στα δάκτυλα.  Η μετάδοση αυτής της λοίμωξης γίνεται σε συγκεκριμένα σημεία του δέρματος των ποδιών σε χώρους που είναι πιθανόν να περπατήσουμε ξυπόλητοι, όπως η πισίνα, η παραλία κλ.π. Εκτός της κλινικής εικόνας, η μυκητιασική αυτή λοίμωξη επιβεβαιώνεται και με μικροβιολογικές εξετάσεις για την άμεση αναζήτηση του μύκητα. Εάν δεν ακολουθηθεί η κατάλληλη θεραπεία, η δερματοφυτία – ‘’Πόδι του Αθλητή’’  παρουσιάζει εξάρσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της εντονότερης εφίδρωσης των ποδών. 

ΚΑΛΟΙ & ΣΚΛΗΡΥΝΣΕΙΣ 

Ο σχηματισμός τύλου, όπως αποκαλείται επιστημονικά ο κάλος, είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής πίεσης που δέχεται το πόδι σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο.

Πριν την εμφάνιση του κάλου υπάρχει νέκρωση και βλάβη του μαλακού ιστού επάνω στις προεξοχές των οστών των ποδιών.

Τα πιο συνήθη σημεία όπου εμφανίζονται οι κάλοι είναι το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και το πέλμα, καθώς και στο επάνω μέρος της πρώτης ή/και της δεύτερης μετακαρποφαλαγγικής άρθρωσης.

Επιπλέον, τα έλκη που εμφανίζονται στα πόδια των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη περιβάλλονται από έναν δακτύλιο τύλου.

Η πρόληψη των κάλων αλλά και η σωστή και έγκαιρη αντιμετώπισή τους αποτελούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης έλκους. 

 • Τα προϊόντα Imperial Feet είναι κατάλληλα & αποτελεσματικά για την φροντίδα & θεραπεία παθήσεων του Διαβητικού ποδιού.
 • Συστήνονται από Δερματολόγους, Διαβητολόγους, Ποδιάτρους & Ποδοθεραπεπευτές σε όλο τον κόσμο.
 • Ενημερωθείτε προσεκτικά για όλα τα προϊόντα Imperial Feet από το μενού  Θεραπεία ποδιών & ονύχων

Συστήνουμε στους πάσχοντες να συμβουλεύονται πάντα τον θεράποντα ιατρό τους.

ΜΥΚΗΤΙΑΣΗ ΝΥΧΙΩΝ – Ονυχομυκητίαση.

Η ονυχομυκητίαση ή μυκητίαση νυχιών μπορεί να προσβάλλει άνδρες και γυναίκες, ενώ σπανιότερα προσβάλλει παιδιά. Οι άνδρες πάσχουν πιο συχνά από ονυχομυκητίαση σε σύγκριση με τις γυναίκες. Η συχνότητα της ονυχομυκητίασης κυμαίνεται από 2-13% του γενικού πληθυσμού.

Η ονυχομυκητίαση αποτελεί το 50% όλων των παθήσεων των νυχιών. Πιο συχνά προσβάλλονται από ονυχομυκητίαση τα νύχια των ποδιών και σπανιότερα των χεριών. Το 30% των ασθενών που εμφανίζουν ονυχομυκητίαση έχουν και κάποιας μορφής μυκητίαση στο δέρμα τους. Γενικά η συχνότητα της ονυχομυκητίασης έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται σε παράγοντες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η ανοσοκαταστολή, καθώς και η αύξηση του μέσου όρου ζωής.

Γενικά στους ηλικιωμένους οι ονυχομυκητιάσεις είναι πολύ συχνότερες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ονυχομυκητιάσεις είναι 30 φορές συχνότερες στους ενήλικες. Το ποσοστό των ονυχομυκητιάσεων σε άτομα κάτω των 18 ετών είναι μόλις 2,6%, ενώ σε υπερήλικες είναι 90%.
Η μυκητίαση νυχιών κατατάσσεται σε 5 κατηγορίες ανάλογα με την κλινική τους εικόνα:

Η άπω περιφερική υπονύχιος ονυχομυκητίαση είναι μυκητίαση νυχιών που ξεκινάει από το ελεύθερο άκρο του νυχιού.
Η λευκή επιφανειακή ονυχομυκητίαση είναι μυκητίαση νυχιών που οδηγεί σε λευκωπό χρώμα όλη την επιφάνεια του νυχιού.
Η εγγύς υπονύχιος ονυχομυκητίαση είναι μυκητίαση νυχιού που ξεκινά από πιο κοντινό προς το δέρμα τμήμα του νυχιού.
Η ενδονύχια ονυχομυκητίαση είναι μυκητίαση νυχιών που ξεκινά από εσωτερικό τμήμα του νυχιού που εφάπτεται στην κοίτη του νυχιού.
Τέλος η καντιντιασική ονυχομυκητίαση είναι μυκητίαση νυχιού που οφείλεται σε στελέχη του μύκητα Candida και είναι πολύ συνηθισμένη μορφή μυκητίασης νυχιών. Το χαρακτηριστικό της είναι ότι πέρα από το νύχι, προσβάλλεται και το δέρμα γύρω από αυτό. Έτσι στην καντιντιασική ονυχομυκητίαση το δέρμα γύρω από το νύχι είναι κόκκινο και οιδηματώδες.

Κάποιοι ασθενείς μπορεί να εμφανίζουν συνδυασμό των πιο πάνω μορφών ονυχομυκητίασης. Η πιο προχωρημένη μορφή μυκητίασης νυχιών είναι η ολική δυστροφική ονυχομυκητίαση. Οποιαδήποτε από τις πέντε κατηγορίες ονυχομυκητίασης μπορεί να οδηγήσει σε αυτή τη μορφή ολικής δυστροφίας νου νυχιού αν δεν υποβληθεί σε θεραπεία και παραμεληθεί.
Πολλές παθήσεις των νυχιών μπορούν λανθασμένα να εκληφθούν ως ονυχομυκητίαση και θα πρέπει να διαφοροδιαγνωστούν από αυτή. Συχνά οι ασθενείς αποδίδουν σε ονυχομυκητίαση οποιαδήποτε βλάβη και δυσμορφία των νυχιών τους αγνοώντας ότι πολλές παθήσεις εκδηλώνονται πρώτα με συμπτώματα από τα νύχια.

 • Το προϊόν Gel Μυκητιάσης νυχιών της Imperial Feet είναι κατάλληλο και αποτελεσματικό για την θεραπεία της ονυχομυκητίασης.
 • Συστήνεται από Δερματολόγους, Διαβητολόγους, Ποδιάτρους & Ποδοθεραπεπευτές σε όλο τον κόσμο.
 • Προϊόν κατάλληλο για Διαβητικούς.

Συστήνουμε στους πάσχοντες να συμβουλεύονται πάντα τους ειδικούς.

‘’ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ’’ (δερματική μυκητίαση ποδιών)

Τι είναι το «πόδι του αθλητή»;

Οι μύκητες των ποδιών (tinea pedis) είναι μια συχνά χρόνια και επώδυνη δερματοπάθεια που πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η πάθηση είναι γνωστή και ως το «πόδι του αθλητή» (athlete’s feet), καθώς οι αθλητές είναι από τις πιο ευπαθείς ομάδες. Η μυκητίαση αυτή αναπτύσσεται συνήθως μεταξύ των δακτύλων αλλά και στο πέλμα και την πτέρνα.

Ποια είναι τα συμπτώματα της δερματικής μυκητίασης στα πόδια:

Οι μύκητες στα πόδια έχουν διάφορα συμπτώματα που βοηθούν στην αναγνώριση τους.

Τα συμπτώματα είναι:

 1. Κοκκίνισμα, ερεθισμός και απολέπιση του δέρματος
 2. Φαγούρα ανάμεσα στα δάκτυλα, αλλά και στα πέλματα
 3. Αίσθημα καψίματος και πόνου
 4. Κακοσμία
 5. Πληγές/σχισμές ανάμεσα στα δάκτυλα, και κάποτε στα πέλματα και στις πτέρνες
 • Το προϊόν »ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ» της Imperial Feet είναι κατάλληλο και αποτελεσματικό για την θεραπεία της δερματικής μυκητίασης στα πόδια..
 • Συστήνεται από Δερματολόγους, Διαβητολόγους, Ποδιάτρους & Ποδοθεραπεπευτές σε όλο τον κόσμο.
 • Προϊόν κατάλληλο για Διαβητικούς.

Συστήνουμε στους πάσχοντες να συμβουλεύονται πάντα τους ειδικούς.

Ξηροδερμία

Η ξηροδερμία είναι μια συνηθισμένη δερματολογική κατάσταση που εμφανίζεται σε όλο το σώμα αλλά πιο έντονη σε ορισμένα σημεία, όπως τα πόδια & τα χέρια. Διορθώνεται εύκολα, αλλά μπορεί να κρύβει πίσω της σοβαρότερες παθήσεις, άλλοτε δερματολογικές και άλλοτε του θυρεοειδούς.

Τα αίτια

Η ξηροδερμία μπορεί να οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες (κρύο, ζέστη, χαμηλή υγρασία, χρήση «σκληρών» σαπουνιών), αλλά και σε ενδογενείς παράγοντες (σακχαρώδης διαβήτης, παθήσεις του θυρεοειδούς, εμμηνόπαυση, νεφρική ανεπάρκεια, ψωρίαση, ατοπική δερματίτιδα και άλλες παθολογικές καταστάσεις). Το 15-20% του πληθυσμού υποφέρει από ξηροδερμία.

Τι να προσέξετε

 • Τις αλλαγές θερμοκρασίας

Το έντονο κρύο ή η απότομη ζέστη μπορεί να είναι αιτίες για την εμφάνιση ξηροδερμίας, ειδικά στα εκτεθειμένα μέρη του σώματος, όπως τα χέρια και τα πόδια.

 • Το καυτό νερό

Τα συχνά ζεστά μπάνια αφαιρούν το προστατευτικό στρώμα λιπιδίων της επιδερμίδας προκαλώντας ξηροδερμία.

 • Το διαιτολόγιό σας

Η αυξημένη πρόσληψη νερού αλλά και φρέσκων φρούτων και λαχανικών είναι ιδιαίτερα σημαντική για να έχετε ένα απαλό, υγιές δέρμα.

 • Την υγεία σας

Πολλές φορές η ξηροδερμία οφείλεται σε παθολογικές καταστάσεις, όπως ο υποθυρεοειδισμός και η έλλειψη σιδήρου, καθώς και σε δερματολογικές παθήσεις, όπως η ατοπική δερματίτιδα και η ιχθύαση.

Τι μπορείτε να κάνετε

Μη χρησιμοποιείτε σαπούνι. Εάν δεν υπάρχει υποκείμενη πάθηση, το πρόβλημα θα βελτιωθεί με τη χρήση ειδικών, απαλών καθαριστικών προϊόντων στο ντους, τα οποία δεν περιέχουν σαπούνι και έχουν pH κατάλληλο για το αφυδατωμένο δέρμα. Τέλος, είναι απαραίτητη η περιποίηση με πλούσιες, ενυδατικές κρέμες μετά το μπάνιο.

Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση καφέ και αλκοόλ και μην ξεχνάτε να πίνετε συχνά νερό. Πολύ καλές για την προστασία του δέρματος από την ξηροδερμία είναι και οι πλούσιες σε Ω-3, Ω-6 τροφές, όπως οι ξηροί καρποί, τα λιπαρά ψάρια και τα πράσινα λαχανικά.

Πηγή Άρθρου: Κέντρο ποδιού

 • Το προϊόν Foot Balm GreenΒάλσαμο ποδιών καθημερινής χρήσης  της Imperial Feet είναι κατάλληλο και αποτελεσματικό για την ξηροδερμία.
 • Συστήνεται από Δερματολόγους, Ποδιάτρους & Ποδοθεραπεπευτές σε όλο τον κόσμο.
 • Προϊόν κατάλληλο για Διαβητικούς & εγκύους.

Συστήνουμε στους πάσχοντες να συμβουλεύονται πάντα τους ειδικούς.

ΜΥΡΜΗΓΚΙΕΣ

Η μυρμηγκιά είναι ένα εξόγκωμα στο δέρμα που μοιάζει με άχρωμη κρεατοελιά. Προκαλείται στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας από έναν ιό ο οποίος ανήκει στην οικογένεια των ιών των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (Human Papilloma Virus, HPV).
Υπάρχουν πάνω από 70 διαφορετικοί τύποι του ιού HPV που προκαλούν τις μυρμηγκιές σε διάφορα σημεία του σώματος (οι διαφορετικοί τύποι του ιού προκαλούν συνήθως μυρμηγκιές σε διαφορετικά σημεία). Ο ιός προκαλεί γρήγορο πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται εξογκώματα που είναι περισσότερο ενοχλητικά παρά επικίνδυνα, ωστόσο είναι ιδιαίτερα μεταδοτικά.
Ο ιός που προκαλεί την μυρμηγκιά μεταδίδεται με την επαφή και προσβάλλει μόνο ανθρώπους χωρίς να μεταφέρεται σε ζώα. Η μυρμηγκιά μεταδίδεται με την άμεση δερματική επαφή ή με το άγγιγμα υγρών επιφανειών, όπως δάπεδα σε πισίνες και αποδυτήρια, τα οποία έχουν μολυνθεί από άτομα που έχουν ήδη μυρμηγκια.
Οι περισσότερες μυρμηγκιές εμφανίζονται το καλοκαίρι, λόγω της αυξημένης επαφής κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων. Όσοι κυκλοφορούν συχνά ξυπόλητοι στις πισίνες ξενοδοχείων, τις πλαζ, τα κολυμβητήρια, στις σάουνες των γυμναστηρίων και των κέντρων αδυνατίσματος περιλαμβάνονται στις ομάδες «υψηλού κινδύνου» όχι μόνο για μυρμηγκιές αλλά και για μύκητες στα πόδια .
Η μυρμηγκιά των ποδιών ή μυρμηγκιά των πελμάτων ονομάζεται και ακροχορδών (verruca). Οι μυρμηγκιές στα πόδια εμφανίζονται μόνο στο πέλμα. Είναι πολύ ευαίσθητες και αναγνωρίζονται από τον τρόπο με τον οποίο παρεμβάλλονται στον φυσιολογικό ιστό του δέρματος. Η επιφάνειά τους είναι ανώμαλη, εξογκωμένη, σπογγώδης, παχιά και/ή φολιδωτή.
H μυρμηγκιά στα πόδια μπορεί να είναι καφέ ή γκρι (με σκούρο κέντρο), είναι άσχημες και συχνά πολύ οδυνηρές εάν δεν αντιμετωπιστούν. Συνήθως, είναι μεγαλύτερες από τις κοινές μυρμηγκιές και πιο επίπεδες, λόγω της πίεσης που ασκείται στο πέλμα του ποδιού κατά το περπάτημα
Συχνά, αναπτύσσονται κάτω από τα σημεία που πιέζονται περισσότερο, όπως οι πτέρνες ή το ακροστήριγμα του πέλματος. Εάν κοιτάξετε πιο προσεκτικά, θα παρατηρήσετε μικρά μαύρα στίγματα μέσα στη μυρμηγκιά των ποδιών. Δεν πρόκειται, όπως πιστεύουν πολλοί, για τις ρίζες τις μυρμηγκιάς. Τα μαύρα στίγματα προκαλούνται από την αιμορραγία εξαιτίας τις πίεσης που ασκείται στη μυρμηγκιά όταν στέκεστε ή περπατάτε.
Πηγή Άρθρου: HealthyLiving.gr, Medifoot

 • Το προϊόν Warts / Μυρμηγκιές της Imperial Feet είναι κατάλληλο και αποτελεσματικό για την θεραπεία των μυρμηγκιών στο πέλμα των ποδιών.
 • Συστήνεται από Δερματολόγους, Ποδιάτρους & Ποδοθεραπεπευτές σε όλο τον κόσμο.
 • Προϊόν Ακατάλληλο για Διαβητικούς (περιέχει Σαλικυλικό οξύ)

Συστήνουμε στους πάσχοντες να συμβουλεύονται πάντα τους ειδικούς.

ΨΩΡΙΑΣΗ (Psoriasis)

Η ψωρίαση αποτελεί συχνή χρόνια δερματοπάθεια με εξάρσεις και υφέσεις. Είναι μη μεταδοτική αυτοάνοση ασθένεια. Προσβάλει εξίσου και τα δυο φύλα σε οποιαδήποτε ηλικία. Η εμφάνιση της στα πόδια & στα χέρια είναι μια διαταραχή χρόνιας μορφής, εμφανίζεται κατ’ επανάληψη και με ένταση που ποικίλει από μικρές μεμονωμένες κηλίδες στο δέρμα έως πλήρη κάλυψη ολόκληρου του δερματικού ιστού και αλλοίωση και των νυχιών. Η ψωρίαση επιφέρει αλλαγές στην εμφάνιση τόσο του νυχιού όσο και της επιδερμίδας: ξηρότητα, ερυθρότητα, λεπίδωση, κηλίδωση και ρωγμή της επιδερμίδας, πάχυνση του δέρματος κάτω από το νύχι, αποχρωματισμό του νυχιού και γραμμώσεις σε όλη την επιφάνεια του, σκασίματα και σπάσιμο των νυχιών και συχνά ονυχόλυση. Η αιτία της ψωρίασης δεν είναι γνωστή, αλλά πιστεύεται ότι έχει μια γενετική αναφορά και είναι αποτέλεσμα διαταραχής του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Παράγοντες που μπορούν να επιδεινώσουν την ψωρίαση είναι το άγχος, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα και εν γένει η ποιότητα ζωής. Υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις, αλλά ακριβώς λόγω της χρόνιας μορφής και της επανεμφάνισης της ψωρίασης, μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

 • Το προϊόν MAGNESIUM OIL της Imperial Feet είναι κατάλληλο και αποτελεσματικό για την ψωρίαση και το ερυθρό ευαίσθητο δέρμα.
 • Ανακουφίζει & καταπραΰνει την ψωρίαση & τον κνησμό και συνεισφέρει στη μείωση των ρωγμών ενισχύοντας την επιδερμίδα από τις αλλοιώσεις στις κοινές μορφές ψωρίασης.
 • Επίσης είναι ιδανικό και για το Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών & κράμπες στο πέλμα & στις γάμπες.
 • Συστήνεται από Δερματολόγους, Ποδιάτρους & Ποδοθεραπεπευτές σε όλο τον κόσμο.
 • Προϊόν κατάλληλο για Διαβητικούς

Συστήνουμε στους πάσχοντες να συμβουλεύονται πάντα τους ειδικούς.

 • Ενημερωθείτε προσεκτικά για όλα τα προϊόντα Imperial Feet από το μενού  Προϊόντα θεραπείας & φροντίδας